سی تی اسکن اسپیرال صورت و سینوس
سی تی اسکن اسپیرال صورت و سینوس

از سی تی اسکن صورت و سینوس ها برای بررسی حفره های سینوس پارانازال، فضاهای تو خالی و پر از هوا در داخل استخوان های صورت و اطراف حفره های بینی استفاده می شود.

سینوس های پارانازال فضای تو خالی و پر از هوا هستند که در استخوان های صورت و اطراف حفره بینی قرار دارند و دارای یک سیستم کانال هوایی بوده که بینی را به پشت گلو متصل می ‌کند.
در صورت چهار جفت سینوس وجود دارد که هر کدام با دهانه های کوچک به حفره بینی متصل می ‌شوند.
سی تی اسکن یک روش بدون درد و غیر تهاجمی و همچنین مطمئن ترین روش تصویربرداری برای ارزیابی و تعیین انسداد سینوس ‌ها نیز می باشد.

سی تی اسکن صورت و سینوس چگونه انجام می شود؟

 از شما خواسته می شود روی تختی باریک که به مرکز دستگاه سی تی اسکن حرکت می کند دراز بکشید. شما ممکن است روی پشت دراز کشیده یا به شکم بخوابید و چانه خود را بالا دهید.

 زمانی که داخل دستگاه قرار گرفتید، پرتو دستگاه بدور شما می چرخد. شما این پرتوها را نمی بینید. (دستگاه های اسپیرال جدید می تواند تصویربرداری را بدون توقف انجام دهند)

 یک کامپیوتر تصاویری جداگانه از نواحی مختلف بدن ایجاد می کند. به این تصاویر اسلایس گفته می شود. این تصاویر را می توان ذخیره کرد، بر روی مانیتور نمایش داد یا روی ورقه ای مخصوص چاپ کرد. مدل های سه بعدی از بدن را می توان با بر روی هم قرار دادن این تصاویر ایجاد کرد.

 شما باید در طول تصویربرداری ثابت بمانید چراکه تکان خوردن می تواند تصاویر را تار کند. ممکن است از شما خواسته شود تا نفس خود را برای مدت زمانی کوتاه حبس کنید. ممکن است از بست و بالشت برای ثابت نگه داشتن بدنتان در طول تصویربرداری استفاده شود.

 خود تصویربرداری حدود 30 ثانیه و کل روند تصویربرداری بین 15 تا 20 دقیقه طول می کشد.


دکتر فرزانه استوار 

رادیولوژی دندان، فک و صورت
دریافت نوبت